INFO

DOMBURG
Borstvoedingsbeha

Borstvoedingsbeha

Een borstvoedingsbeha is een beha die speciaal ontwikkeld is om vrouwen die borstvoeding geven gemak en comfort te verschaffen. Waar sommige vrouwen alleen in de beslotenheid van hun eigen huis of een afgesloten kamertje borstvoeding geven, zijn er ook steeds meer moeders die zich over de gêne heenzetten en op tal van openbare plekken hun kind voeden. Dit kan wanneer je een gewone beha draagt, alleen dan moet één van de cups steeds omhoog of om laag geschoven worden. Dit zit niet altijd lekker en is niet met elk kledingstuk erg handig. Een borstvoedingsbeha lost dit probleem op.

Voedingsbeha’s hebben een extra flap over elke borst die eenvoudig met één handbeweging losgemaakt kan worden. Zo kun je de beha verder gewoon in de normale positie laten zitten. Dit is niet alleen comfortabel, het zorgt er ook voor dat op een veel discreter manier in het openbaar borstvoeding gegeven kan worden. Er zijn tevens voedingsbeha’s die op zo’n manier ondersteuning bieden aan borst en tepel dat de tepel bovendien in de ideale stand komt voor de baby om aan te happen. Je hoeft deze dan niet meer zelf met de hand ‘horizontaal’ te trekken.

Het verschil tussen een borstvoedingsbeha en een zwangerschapsbeha

Het verschil met een zwangerschapsbeha is dat de cups van een voedingsbeha afhankelijk van elkaar met een simpele beweging kunnen worden losgemaakt, zodat je de beha niet helemaal hoeft uit te trekken op het moment dat je wilt voeden. Zo zit je er tijdens het voeden niet te bloot bij en blijft je andere borst ondersteund. Bovendien hebben de cups een voering van zacht materiaal dat snel droogt en afgewerkte naden die de gevoelige huid niet irriteren.

Mocht je de eerder genoemde voordelen van een voedingsbeha niet zo belangrijk vinden, er zijn nog andere redenen dat het aanschaffen van een echte voedingsbeha een aanrader is. Een normale beha groeit niet met je mee tijdens en na je zwangerschap, terwijl je borsten constant van omvang veranderen. Zeker als je borstvoeding geeft. Een normale bh kan gaan knellen, waardoor de melkkanalen verstopt raken en je het risico loopt een borstontsteking te krijgen.

Soorten borstvoedingsbeha’s

Voedingsbh’s zijn er in verschillende soorten en maten. Het beste is om er een aantal uit te proberen. Zo kom je erachter welke voedingsbh bij je past. Je kan onder andere kiezen uit deze varianten:

Voedingsbh met beugel. Een beugelbeha kan prettig zijn als je wat grotere borsten hebt. De beugels geven je borsten extra ondersteuning. Let wel op in de kraamweek: Je borsten kunnen erg gezwollen zijn door stuwing. Dan is het beter om tijdelijk een bh zonder beugel te dragen. Je kan hiervoor advies vragen aan je kraamverzorgende.

Voedingsbh zonder beugel. Veel vrouwen vinden een beugelloze bh het fijnste zitten, omdat deze niet zo snel knelt. Een bijkomend voordeel is dat je een bh zonder beugel ook ’s nachts kan dragen.
Voorgevormde voedingsbh. Deze voedingsbh heeft een standaardvorm met verstevigde cups. Vooral vrouwen met wat grotere borsten kiezen hiervoor.

Niet-voorgevormde voedingsbh. Dit is een bh zonder vulling of versteviging, die goed aansluit op de natuurlijke vorm van je borst. Dit kan prettig zijn als je borsten de ene dag wat groter zijn dan de andere dag, bijvoorbeeld als je stuwing hebt. Deze zijn ook handig om te dragen als je borsten nog groeien (tijdens de zwangerschap).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.