INFO

DOMBURG
Ripple

Ripple

De innovatie van XRP ligt in de nieuwe manier van transacties doen die de munt mogelijk maakt. Binnen een kwestie van seconden zijn transacties voltooid tegen een prijs van minder dan $0,01. Deze nieuwe, snelle en goedkope manier van transacties doen is perfect voor banken, vandaar ook de interesse vanuit de financiële sector.

Het bedrijf achter XRP, Ripple is een bedrijf dat zich specialiseert in betalingsportalen met naast XRP ook nog andere producten. Ripple is opgericht in 2012 en is sindsdien uitgegroeid tot een miljarden bedrijf. De organisatie is gericht op het optimaliseren van crossborder betalingen. Het is een business to business product met het de financiële sector als doelgroep.

Welk doel dient de munt?

Ripple (XRP)Ripple wilt de gesloten financiële netwerken van betaalkaarten, grootbanken, Paypal en andere financiële instellingen openbreken. Zo is het mogelijk om overbodige kosten zoals valuta omzetkosten, wachttijden en beperkingen op te heffen en alle financiële kernpunten te verbinden met het XRP netwerk. Hierdoor kunnen de banken en financiële instellingen, zoals investeringsmaatschappijen veel tijd en kosten besparen door gebruik te maken van het XRP netwerk.
Zo kan XRP op het moment 1500 transacties per seconde verwerken. Waar Bitcoin blijft steken op 15 transacties per seconde. De transactie kosten van XRP wordt gemeten in fracties van centen, terwijl de transactie kosten van Bitcoin opgelopen zijn tot 25 dollar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.